presentatie

wijn met identiteit

RESPECT VOOR DE PASSIONELE WIJNBOER

 

iD is afgeleid uit het Engels en staat voor identiteit. De identiteit van een wijn wordt bepaald door de eigenheid van de wijngaard, lokale en authentieke druivensoorten en de passie van de wijnbouwer. iDwijn zoekt naar wijnen met identiteit die zich kwalitatief goed verhouden tot een eerlijke prijs. De wijnen zijn in deze zin met zorg geselecteerd. iDwijn respecteert de passionele wijnbouwer die los staat van industriële massaproductie en op prestige beluste kasteelheren.

 

iDwijn is een wijnhandel in Aarschot met ondernemingsnummer BE0829319514. Het is een kleine onderneming die valt onder de vrijstellingsregeling van belasting. BTW op de verkoop is hierbij niet van toepassing. Wijnen worden rechtstreeks bij de wijnboer aangekocht. Er is geen winkel en de verkoop is op afspraak en sinds kort ook op markten. Kijk hiervoor uit naar "markten". Levering vanaf 6 flessen in Aarschot is gratis en ook in de regio van Leuven na de markten. Een degustatie, al of niet blind, of een initiatie in het wijnproeven bij u thuis, behoort tot de mogelijkheden.

Marc Van Noppen is de zaakvoerder. Hij houdt zich reeds een paar decennia intensief met wijn bezig. Hij bracht talloze vakanties door in wijnland Frankrijk en maakte op een spontane manier kennis met wijngaarden en wijnboeren. iDwijn specialiseert zich in Frankrijk, een wijnland dat ondanks de opkomst van de wereldwijnen, nooit is weggeweest. Een grenzeloze hobby werd eind 2010 omgevormd tot een semi-professionele activiteit. Marc verrijkt zijn theoretische en praktische kennis vrijwel dagelijks door het lezen van boeken, tijdschriften, internet, het vele wijnproeven en het volgen van opleidingen zoals tot dusver:

 

- Algemene wijnkennis

- Franse wijnen

- Wereldwijnen

- Wijn en gastronomie

- CIVB Bordeaux

- WSET advanced certificate

- Dr. Richard Smart “Sunlight into wine”

- Italiaanse wijnen

- Workshop Belgische wijnen

- Technologie van de druiventeelt

- Masterclass Sud-Ouest

- Masterclass Champagne

- Masterclass Bergerac